Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013



Οικονομική ενίσχυση στον Κ. Σακκά
                                                     
Στις 11 Ιουλίου 2013, το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει την αποφυλάκιση του αναρχικού Κ. Σακκά, ο οποίος παρέμεινε στην φυλακή χωρίς δίκη για 31 μήνες.

Αυτή η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα της 37 ημερών απεργίας πείνας που κήρυξε ο ίδιος, αλλά και του  πρωτοφανούς κύματος αλληλεγγύης που υψώθηκε, ενάντια στην πέρα από κάθε λογική και νομική δικαιολόγηση απόφαση παράτασης της προφυλακίσεώς του.

Οι εκατοντάδες δράσεις ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό από συντρόφους του και αλληλέγγυους, οι πάνω από 10.000 υπογραφές εναντίον της συνέχισης της κράτησής του και η διεθνής κατακραυγή, οδήγησαν τον κρατικό μηχανισμό να υπαναχωρήσει, έναντι του πολικού του αντιπάλου.

Υπαναχώρησε, δείχνοντας όμως ένα απάνθρωπο πρόσωπο, μέσω των περιοριστικών όρων που επέβαλε για την αποφυλάκιση. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από την Αττική, υποχρεωτική διαμονή στη διεύθυνση κατοικίας του, αφαίρεση διαβατηρίου και ταυτότητας, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά την εβδομάδα, απαγόρευση συνεύρεσης με τους συγκατηγορούμενούς του, επιβολή, τέλος, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ!

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο Κ. Σακκάς δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ανάμιξη του τραπεζικού συστήματος (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού), στην κινηματική διαδικασία  οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη της εγγύησης.

Η Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς, συνεχίζοντας έμπρακτα την στήριξή της στον Κ. Σακκά, ανακοινώνει πως κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας “ THIS IS ENGLAND”, που θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο χώρο κάτω από το παλιό Κ.Τ.Ε.Λ, θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης.

Απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και προσπάθεια επιβολής του τρόμου, αντιτάσσουμε την πάλη και την αντίσταση.
Απέναντι στην προσπάθεια επιβολής του κοινωνικού κανιβαλισμού, αντιτάσσουμε την Αλληλεγγύη.

Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου