Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου για τον Berkin Elvan



Ο 15χρονος Berkin Elvan κατέληξε στις 11/3 έπειτα από 9 μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο. Όντας βαριά τραυματισμένος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.
Πρόκειται για μια ολοφάνερη κρατική- πολιτική δολοφονία της Τουρκικής κυβέρνησης, η οποία έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ καταστολής ακόμα και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για το νεκρό παιδί. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το χτύπημα της διαδήλωσης λίγο μετά τη κηδεία του 15χρονου.
Ήταν και συνεχίζει να είναι ολοφάνερο ότι οι αστικές τάξεις, οι κυβερνήσεις των 2 χωρών(Ελλάδας και Τουρκίας), αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τους λαούς. Ως τρομοκράτες, ως εσωτερικούς εχθρούς οικοδομώντας με αυτό τον τρόπο ένα μόνιμο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και δημιουργώντας συνθήκες κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.
Η δολοφονία του Berkin ξυπνούν μνήμες Νοέμβρη του ’85 και Δεκέμβρη του ‘08 όταν ακούγαμε την είδηση για τις δολοφονίες των Καλτεζά και Γρηγορόπουλου, από την Ελληνική Αστυνομία. Είναι οι μνήμες που μας τονίζουν για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα της πάλης μας ενάντια σε ένα σύστημα που δολοφονεί. 
Καθήκον και των 2 λαών είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη και η κοινή πάλη ενάντια σε όλους εκείνους που έχουν δημιουργήσει μια γκρίζα πραγματικότητα και ένα εξίσου γκρίζο μέλλον. 
  Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου