Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Να κλείσουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών - Υπογράψτε

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, έχει καθιερωθεί μια πρακτική που μοναδικό σκοπό έχει να τρομοκρατεί, να βασανίζει και να εξευτελίζει χιλιάδες ανθρώπους και η οποία μας προσβάλλει όλους: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Είναι πραγματικές αποθήκες ανθρώπων, των οποίων το μοναδικό έγκλημα είναι ότι βρίσκονται στη χώρα χωρίς χαρτιά!
Το ελληνικό κράτος , χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και ευαισθησίας, καταδικάζει για 18 μήνες χιλιάδες μετανάστες/ριες, ακόμα και παιδιά, αρρώστους και θύματα βασανιστηρίων, σε αποκρουστικές συνθήκες φυλάκισης, χωρίς προαυλισμό, χωρίς στοιχειώδη υγιεινή, χωρίς σίτιση και περίθαλψη, χωρίς καμία επαφή με τους δικούς τους.
Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους σε αυτά τα κέντρα δεν μπορούν να απελαθούν, κάτι που καθιστά την κράτησή τους πράξη εκδίκησης, για την προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
Ο στόχος του κράτους είναι να αποθαρρυνθεί η περαιτέρω μετανάστευση προς την Ελλάδα.
Αυτές οι πρακτικές προέρχονται απευθείας από τα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας, όπως αποκαλύφθηκε από το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο του HotDoc, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα ο Αρχηγός της Αστυνομίας να λέει στους αξιωματικούς του: ”Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο”.

70 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα και τα ναζιστικά εγκλήματα, και αφού ο ΟΗΕ κατοχύρωσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια νέα ανάλογη τραγωδία στο μέλλον, τα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι μια πραγματικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και φαίνεται να δικαιώνουν το όνομα που έχει χρησιμοποιηθεί για να τα περιγράψει: στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου